Pogosta vprašanja

Kdaj je najboljši čas za fotografiranje trebuščka?

Najbolj priporočljiv čas je 4 do 6 tednov pred rokom poroda. (Če pričakujete dvojčka lahko tudi prej.) Takrat je trebušček že dobro razvit, je pa tudi malo verjetno, da nas otrok s svojo neučakanostjo preseneti in pride že prej na svet. Po želji se lahko, seveda, lotimo fotografiranja tudi v zgodnejši fazi.

V vsakem primeru je najbolje, da me pokličete že v prvem delu nosečnosti oziroma nekoliko prej, da se v miru spoznamo, pogovorimo in najdemo najboljši termin za fotografiranje.

Kdaj je najboljši čas za fotografiranje dojenčkov?

Za fotografiranje dojenčka v mirni, speči, »angelski« fazi je najboljši prvi teden življenja. Da ujamemo to kratko, dragoceno obdobje otroštva, se z veseljem potrudim prilagoditi urnik.

Fotografiranje dojenčka kasneje je ravno tako lepo, a že drugačno. Takrat je njegova volja bolj nepredvidljiva in spremenljiva, saj starejši dojenček izraža vse več čustev : veselje s smehom, nezadovoljstvo z jokom, radovednost… Četudi nepredvidljive, pa so fotografije po navadi zelo izrazite in zanimive.

Kje poteka fotografiranje?

Fotografiranje lahko poteka kjer si želite. V mirnem ambientu studia, pri vas doma, kje v naravi…

Koliko časa traja fotografiranje?

Praksa kaže, da najboljša fotografiranja kjer so zraven dojenčki ali mjhni otroci trajajo 45 minut do dve uri, fotografiranja nosečnic in parov pa včasih malo dlje.

Kako naj se pripravim na fotografiranje?

Bistveno je, da se med fotografiranjem dobro počutite. Dobro je, da si tisti dan organizirate kar se da sproščeno. Stvari, ki jih želite imeti s seboj, si pripravite že dan prej. Vzemite si čas zase. Dobro se naspite in pojejte kaj lahkega. Lahko greste na kratek sprehod v naravo. Uredite si frizuro in nežen make-up. Oblecite lahka oblačila. Nekaj časa pred fotografiranjem je dobro, da odstranite vsa tesna oblačila z elastiko, kot so nogavice in modrčki, ta namreč na koži pustijo odtise, ki ostanejo vidni dalj, kot bi si želeli.  Škoda bi bila, da bi ti zmotili linije vašega telesa.

Kako naj bom pri fotografiranju oblečena?

Po želji. Priporočam, da s seboj prinesete obleke, ki so vam pri srcu in ki se v njih s trebuščkom najbolje počutite. Npr. majica, halja, srajčka, lahko kakšen dober komplet spodnjega perila. Če želite tudi kakšne dodatke: ruto, šal, čevlje…

Bova naredila tudi kakšne slike, kjer bom gola?

Lahko. Kako in koliko boste med fotografiranjem oblečeni je povsem stvar vaše odločitve in tega, kako se boste v danem trenutku počutili udobno. Vsako žensko telo je vrhunsko oblikovalsko delo matere narave, zato ne potrebuje dodatkov, da bi izgledalo lepo. V kombinaciji z lepimi oblekami in morda kakšnim kosom nakita, pa so lahko fotografije prav tako vrhunske.

Pridem na fotografiranje sama?

Na fotografiranje lahko pridete sami, lahko pa se slikate tudi s partnerjem in z otroki. Če pripeljete zraven koga od otrok, je dobro, da je zraven še kdo, ki se bo z njimi ukvarjal, medtem ko bova delala slike vas samih. Tako se boste lažje osredotočili na fotografiranje.

Kdaj lahko dobim fotografije?

Fotografije lahko dobite navadno v roku enega tedna. To je odvisno od trenutne količine dela. Vprašajte za konkreten termin

V kakšni obliki lahko dobim slike?

Fotografiram z namenom, da od mene dobite brezčasne umetniške slike vaših najlepših trenutkov, ki vas spremljajo skozi življenje.

Slike, ki vam pomenijo največ, so vam najbližje, ko krasijo vaše stene in vam lepšajo vaš vsakdan. Za obsežnejšo pripoved zgodbe se najbolje obnese serija slik vezana v knjigo, ki jo lahko spravite na polico in odprete, ko si zaželite tistih toplih občutkov. Ko vaši otroci zrastejo, bodo tudi njim pomenile neprecenljiv spomin.

Slika natisnjena na les