Filozofija

Po naravi sem vizualen tip človeka in navdušen oboževalec kreacij matere narave. Fascinira me, kako z vrhunsko delujočimi oblikami doseže tudi neprekosljivo lep »design«.  Kako mojstrsko zasnovanemu ženskemu telesu počasi, harmonično in uravnoteženo v naročju vzgoji rastoči trebušček z otrokom. Ko oblike telesa nosečnice oblije skrbno oblikovana svetloba, je moč narediti vrhunsko umetniško delo.

Vsa ta paša za oči pa dobi polno moč in smisel šele, ko začutimo zgodbo novega življenja še v čustvih, ki jih fotografija nosi. V veselju in intimi, ki ju izžarevajo mlada mamica, njen partner ter sestrice in bratci prihajajočega otroka.

Ko ljudje vidijo polno, veselo naravno lepoto, se bolje počutijo v svojem telesu in se imajo rajši. Bolj jasno postane, da so nerealne, izumetničene, na zunanjost osredotočene podobe lepote, ki jo promovirajo mediji, predvsem prodajno orodje. Z njim nam poskušajo dati občutek, da nismo dovolj dobri in da moramo nujno kupiti kar prodajajo, da bi bili boljši.

S fotografijami, ki izžarevajo ljubezen, intimo in naravno lepoto, tudi otrokom dajemo boljšo, zdravo osnovo za njihov pogled na svet.

Na koncu z vsem tem pripomoremo, da postane svet še za drobtinico lepši, srečnejši, boljši.

Janez Marolt

Sig_60_inv

Fotograf Janez Marolt

Fotografiranje nosečnic otrok in družin

Profesionalno fotografiranje otrok